„Българи в чужбина си идват да се женят по морето” – Силвия Танева за BURGASUTRE.BG

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741c8265a1d9a52fc274730a1a4320318a9Десетки красиви церемонии ще укрясат отпускарския сезон в Бургаска област. Голяма част от тях ще са през август, на открито и край морето. С всяка изминала година регионът става все по-привлекателен за романтични събития сред чужденци и българи, живеещи зад граница. Явно славата на туристическия рай се носи надалеч, защото този тип венчавки са добра идея за руски, немски, шведски и британски двойки. Покрай чужденците и бургазлии все по-често приемат варианта за сватба под звездите.

Горещият сватбен сезон в Бургас беше открит с първата церемония по бракосъчетание на открито за годината на Централния плаж в откритата част на ресторнт “Нептун”. Младото семейство било българско, но живеело от дълги години в Германия.

“Плочата” или павираната площадка е събирала през годините стотици бургазлии и е част от романтиката на града, но там независимо, че е култово за Бургас място, досега не се беше състояла брачна церемония”, сподели Силвия Танева, собственик на агенцията, организирала тържеството за семейството.

По думите й, това лято нежните декорации са сред фаворитите, за чужденците и за родните двойки.  Другият цвят хит за сватбите е “тифани”. Струнният квартет пък е един от романтичните елементи.

Силвия Тенева има в графика си десетки тържества на наши сънародници, живеещи в чужбина. Българи, които живеят в Америка от 13 години, решили да се завърнат за да отпразнуват сватбеното си тържество по повелята на всички народни традиции, а двойката дори не е родом от региона.

Тя обясни, че все по-често агенцията й организирала международни сватби. Много често исканията на младоженците били нестандартни. В желанието си младите семейства да покажат своята уникалност, а чужденците да се почувстват свободни във въображението си и забавлението за своите гости, тържествата се превръщали в приказки, понякога и под водата.

Не рядко през последните години бъдещите семейства настоявали за церемонии на яхти или пък за вричане във вечна вярност във въздуха с хеликоптер под наем. От агенцията вече подготвят и следващата вълнуващата сватба – българин и румънка, живеещи в Германия. Семейството дори поискало след тържеството да си потърси лятна къща до Бургас.

Не били рядкост за това лято и сватбените тържества на млади чужденци, които са се запознали по време на ваканция в Слънчев бряг или Свети Влас.

След щастлива връзка те се връщали отново към мястото със спомените от своето запознанство и за брачна церемония. Най-предпочитаното място за клетвите била Стратата митрополия в Несебър.