Късно лято, ранна есен в стил Прованс

1Прованс – историческата провинция на югоизточна Франция, известна с прекрасната си слънчева светлина и романтичните лавандулови полета….

Ние, екипът на сватбен център Брилянтин сме се заели да ви разкрием една селекция от вдъхновяващи идеи за сватба в стил Прованс в края на лятото и с настъпването на есента.

В края на лятото и началото на есента времето е фантастично и много подходящо за организиране на сватбени тържества, дори и на открито. Есента има специален чар главно заради цветовете, които природата показва в това време на годината, когато листата на дърветата бавно, но сигурно се променят от нюанси на зелени до изобилие от разкошни червени, жълти и портокалови тонове.

Всъщност този период от годината предлага такава перфектна палитра от цветове и материи, а когато добавим и разкошната слънчева нотка от прованса, сватбата ви ще се получи просто невероятна.

3 4 5

Първото и най – важно нещо, с което трябва да се започне е намирането на подходящо място. За да се впишете максимално в желаната провансалска тема, би било добре да изберете място като извънградска вила с широка поляна, или шато. Езеро, или река в близост до мястото, където ще се проведе сватбата, може прекрасно да се използва за място за изнесената церемония.

В стила прованс се използват нежни и меки нюанси и тъй като тези цветове са наситени с романтизъм и чувственост са едни от най-добрите за сватбената украса. Всички елементи на декора трябва да са от естествени материали. Характерно за този стил е разнообразието от различни малки букетчета, които се поставят в разнообразна посуда като малки вазички, чашки, чайничета или керамични купички. Голямо значение се отделя при избора на текстил – необходими са само естествени материали – памук, лен, коноп с ненатрапчиви флорални мотиви.

6  7  89  10

Можете да обособите кът за фотосесията с традиционни акценти, като старинна пишеща машина, състарени пощенски пликове с френски печат, традиционни марки, куфари и паравани. Като подаръци за гостите можете да изберете бурканчета със сладко от смокини, или малки букетчета от характерните провансалски билки.

Изящество и романтика са задължителни за визията на булката. Памук в комбинация с дантела или ефирен шифон са идеалните материи. Към роклята можете да подберете лек воал или венец от естествени цветя, който ще придаде към цялостното ви излъчване допълнително романтика.

11  12  13

Не забравяйте, че подготовката на сватбата трябва да е свързана с много положителни емоции, а ние екипът на сватбен център Брилянтин сме готови да ви помогнем с всичко останало!

14  2