Най-голямото светско събитие на годината – сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle - Windsor Castle Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се врекоха във вярност пред повече от 600 гости в параклиса “Сейнт Джордж” на замъка Уиндзор.

Булката влезе в параклиса, облечена в семпла бяла рокля на “Живанши”. Появата й в храма бе съпроводена от камбанен звън, а бащата на младоженеца – принц Чарлз, я отведе до олтара.

Кум на прекрасната сватба е принц Уилям, а сред шаферите са принц Джордж и принцеса Шарлот – по-големите деца на Уилям и Кейт.

Над 2640 души имаха възможността да наблюдават пристигането на булката и младоженеца в Уиндзор. Изчислява се, че 100 000 души са се събрали по улиците, за да видят кралската двойка.

На сватбеното тържество присъстваха американската телевизионна водеща Опра Уинфри, футболната звезда Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория, актьорът Джордж Клуни и съпругата му Амал. На тържеството бяха също сестрата на херцогиня Катрин – Пипа и чичото на принц Хари Чарлз Спенсър. Сред гостите бе и звездата на тениса Серина Уилямс.

След венчавката принц Хари и Меган се появиха за първи път публично като съпруг и съпруга и започнаха обиколка с открита карета.

Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle - Windsor Castle   Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle - Windsor Castle

Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle - Windsor Castle  Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle - Windsor Castle

6

По – късно вечерта 200 гости ще бъдат посрещнати на частен прием в намиращия се наблизо Фрогмор хаус. Домакин ще бъде бащата на Хари принц Чарлз.

Украсата на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл се състоя от бели рози, божури и напръстничета. В декорацията има и клони от бук, бреза и габър от парковете на двореца.

Сватбената торта също е съчетана с цялостната украса на сватбата. Тя ще бъде с лимон, бъз и маслен крем, украсена с пролетни цветя.

887723f87f3f06fca27a743d6faf3639

8  Image_6871127_302